Van der Hart wint concurrentiestrijd van Cummins

16 januari 2015, 17:44

In Deventer was het de vraag wie er na de winteronderbreking onder de lat zou staan bij Go Ahead Eagles. Erik Cummins en Mickey van der Hart deden niet veel voor elkaar onder, waardoor Foeke Booy voor een lastige keuze stond. De coach van de Deventenaren heeft uiteindelijk gekozen voor Van der Hart.

Zodoende zal de huurling van Ajax komende zondag in de uitwedstrijd tegen Willem II het doel van Go Ahead verdedigen. "Ik houd daarbij vast aan continuïteit", zegt Booy op de clubwebsite over zijn keuze. "Mickey en Erik houden elkaar scherp en ook Maurits Schmitz, de derde keeper, maakt een goede indruk. De onderlinge verschillen tussen de eerste twee gaat over details", legt de trainer uit.

Booy kan in Tilburg alleen niet beschiken over Peter van Ooijen en Robin van der Meer. Er valt dus een aantal puike spelers buiten de basis. De keuzeheer van de Eagles vindt het belangrijk dat iedereen, ondanks zijn rol, betrokken blijft. "Het besef dat het belang van de club het belang van ons allemaal is, leeft enorm in deze groep. Het is heel belangrijk hoe men omgaat met teleurstellingen. Iedereen moet beseffen dat er voor iedereen kansen komen om belangrijk te zijn. Dat is ook bewezen voor de winterstop. We moeten op elkaar kunnen leunen en op elkaar kunnen vertrouwen."

Van Booy mag het wel weer beginnen, hij is blij dat er weer gevoetbald kan worden. "De eerste van zeventien finales. De cruciale fase van de competitie. Zeer uitdagend en zeer mooi. Alle energie die we erin hebben gestoken, moeten we nu omzetten in resultaten. Ik heb daar vertrouwen in. Wij moeten gaan jagen en ons niet op laten jagen. Wij staan op vier punten van ze en zij staan twaalfde. Voor ons niet onoverbrugbaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen