De Jong: "Stuk verder dan vorig seizoen rond deze tijd"

16 januari 2015, 18:47

Na een uitstekende eerste seizoenshelft hoopt SC Cambuur zich in de tweede helft van de jaargang ook weer op zeer positieve wijze te kunnen presenteren in de Eredivisie. De nummer zeven van de ranglijst hervat de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Trainer Henk de Jong is trots op de manier waarop zijn spelers getraind hebben op het trainingskamp in Portugal en in de week daarna. "Het is echt ongekend. Het niveau en de inzet zijn geweldig. Dat heb ik als trainer nog niet vaak meegemaakt. Het is geen garantie voor het winnen van wedstrijden, maar we zijn een stuk verder dan vorig seizoen rond deze tijd", vindt de coach van Cambuur, die kan beschikken over Manchester City-huurling Sinan Bytyqi. "Maar hij begint nog niet in de basis. We geven hem eerst nog even de tijd om te wennen aan ons systeem en manier van voetballen."

Met een vrijwel fitte selectie heeft De Jong veel vertrouwen in de tweede seizoenshelft. "Eigenlijk in alle linies hebben we een luxeprobleem. Iedereen is weer fit en traint verschrikkelijk goed, dus ik zal jongens die meer verdienen moeten teleurstellen. Maar op dit niveau hoort dat er gewoon bij, concurrentie is alleen maar goed", aldus De Jong, die na ADO-uit een lastig programma heeft. Er wordt dan achtereenvolgens tegen PSV, PEC Zwolle, FC Twente, Vitesse en Feyenoord gespeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen