Alflen moest keuzes maken: "De puzzel is gelegd"

16 januari 2015, 20:13

FC Utrecht trapt de tweede helft van het eredivisieseizoen af met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Coach Robby Alflen kan niet wachten tot het eerste fluitsignaal zondagmiddag in Stadion Galgenwaard zal klinken. Hij is ervan overtuigd dat zijn ploeg klaar is voor de herstart van de competitie.

"In alle opzichten ben ik tevreden over het verloop van de voorbije weken", stelt Alflen op de website van zijn werkgever. "Ten eerste omdat we veel arbeid hebben geleverd, hard hebben getraind. Ook omdat het niveau dat we haalden in de trainingen en de oefenwedstrijd die we speelden, hoog was. Maar ook vanwege de homogeniteit in de groep. Die is goed en zag ik de voorbije weken groeien. Ook qua fitheid van de spelers ben ik content. De revalidatie van Michael Zullo en Ruud Boymans verloopt voorspoedig", glimlacht de Utrecht-trainer.

Alflen krijgt steeds meer spelers ter beschikking, waardoor de concurrentie toeneemt. "En dat is een plus", benadrukt hij. "Concurrentie is goed. Iedereen kijkt naar links, kijkt naar rechts. En weet dan: daar zijn jongens die ook op mijn positie kunnen spelen", aldus Alflen, die daardoor zelf wel voor lastige keuzes stond voor het duel met Heerenveen. "De puzzel is gelegd", zegt hij. "Of het een moeilijke puzzel was? Nee, het is een kwestie van keuzes maken. Voor de jongens die het de afgelopen tijd heel goed hebben gedaan, maar níet starten tegen sc Heerenveen, dáár is het moeilijk voor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen