'Duels Willem II met Ajax en Feyenoord in 2009 gemanipuleerd'

17 januari 2015, 09:15   Bijgewerkt: 17 januari 2015, 09:22

De wedstrijden van Willem II tegen Ajax en Feyenoord in het seizoen 2009/10 zijn gemanipuleerd, zo weet de Volkskrant. Volgens het dagblad betaalden matchfixers uit Azië ruim een ton per duel, in ruil voor een ruime nederlaag van de Tilburgers. De KNVB neemt de zaak hoog op en gaat aangifte doen.

Matchfixers uit Singapore betaalden de spelers van Willem II om met een aantal doelpunten te verliezen van Ajax en Feyenoord. Van de Amsterdammers werd uiteindelijk 4-0 verloren, van Feyenoord met 1-0. De KNVB gaat aangifte doen bij het Openbaar Ministerie, zodat de zaak strafrechtelijk wordt onderzocht.

Spil in het verhaal was voormalig Willem II-speler Ibrahim Kargbo, die de criminelen volgens het dagblad ontmoette in een horecagelegenheid in Tilburg. Hij maakte afspraken over smeergeld en het gewenste resultaat.

In een reactie laat de KNVB weten dat het de zaak zeer serieus neemt. "Naar het oordeel van de KNVB is deze reconstructie de meest concrete zaak tot nu toe in Nederland. Wij gaan alles doen wat binnen de mogelijkheden van een voetbalbond ligt om de onderste steen boven te krijgen", stelt de voetbalbond. "Voetballiefhebbers moeten er op kunnen vertrouwen dat niet criminelen op de gokmarkt, maar de spelers op het veld het wedstrijdverloop bepalen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen