Willem II: "Manipulatie past niet bij onze normen en waarden"

17 januari 2015, 09:30

Het nieuws dat op zijn minst twee competitiewedstrijden van Willem II in het seizoen 2009/10 omgekocht zouden zijn, is in Tilburg hard aangekomen. De club zegt in een officiële reactie op het nieuws van de Volkskrant dat matchfixing niet past bij Willem II.

Het gaat om de wedstrijden tegen Ajax (4-0 nederlaag) en Feyenoord (1-0 verlies). Matchfixers uit Azië betaalden ruim een ton om die wedstrijden te manipuleren. "Wij zijn geschrokken van de berichtgeving en het heeft ons onaangenaam verrast", schrijft de club op de eigen website. "Manipulatie past uiteraard niet bij de normen en waarden waar Willem II voor staat."

"Wij zijn ook van mening dat we manipulatie in de sport samen moeten bestrijden, om drie redenen: wij willen een eerlijke sport, de integriteit van de sport moet behouden blijven, en sporters moeten hiertegen beschermd worden. Het doel van alle partijen moet zijn om het vertrouwen in de sport te handhaven. Vanzelfsprekend zullen wij alle medewerking aan een eventueel onderzoek verlenen om de onderste steen boven te krijgen."

De KNVB heeft al aangegeven dat het aangifte gaat doen bij het Openbaar Ministerie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen