Verbaasde Swinkels: "Als het waar is, voel ik me genaaid"

17 januari 2015, 13:07

Arjan Swinkels heeft met verbazing kennis genomen van het nieuws dat twee competitiewedstrijden van Willem II in het seizoen 2009/10 zouden zijn verkocht aan Aziatische matchfixers. Swinkels, de toenmalig aanvoerder van de Tilburgers, zegt van niets te weten. Hij heeft geen bijzondere dingen gezien in de bewuste wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord, zo laat hij weten aan VI.

"Als het waar is wat wordt gezegd, zou ik me genaaid voelen. Ik kan één dingen zeggen: ik weet van niets. Echt niet", zegt de verbaasde verdediger, die nu bij Lierse SK speelt. Hij kan zich niet voorstellen dat spelers van Willem II de wedstrijden zouden verkopen. "Ik ben een jongen van de club. Je gaat toch niet over de rug van je club of van je ploeggenoten je werkgever duperen? Echt, nogmaals: mij is niets van matchfixing bekend."

Of het waar is wat de Volkskrant meldde, durft Swinkels niet te zeggen. "Simpelweg omdat ik het niet weet. Ik kan alleen zeggen dat ik in die duels nooit iets heb gemerkt van eventuele matchfixing. Bovendien: kijk de statistieken van Willem II er op na en je ziet dat een 4-0 nederlaag in Amsterdam voor Willem II-begrippen geen gekke uitslag is. Tegen Ajax, zeker in Amsterdam, haalt Willem II nooit een resultaat."

"Maar je gaat je wel dingen afvragen", vervolgt Swinkels. "Ben ik nou zo blind geweest dat ik er niets van gemerkt heb? Dat soort gedachten spoken nu door mijn hoofd.  Ik heb en had geen enkele informatie over matchfixing en hoop dat de waarheid boven komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen