Marcellis: "Linksom of rechtsom, NAC blijft in Eredivisie"

17 januari 2015, 14:28

Voor het vernieuwde NAC Breda staat er vanavond (zaterdag) de eerste echte test op het programma. De ploeg neemt het met nieuwkomers Dirk Marcellis, Menno Koch en Guyon Fernandez op tegen PEC Zwolle, dat vierde staat in de Eredivisie. Marcellis, die de aanvoerdersband draagt bij NAC, weet dat een goed resultaat tegen de bekerwinnaar cruciaal is.

NAC begint als nummer zeventien aan de tweede seizoenshelft, maar hoopt de onderste contreien snel achter zich te laten. De drie nieuwe spelers moeten de ploeg daarbij helpen. "Ik denk dat iedereen wel in de gaten heeft dat er bij NAC iets gaande is", vertelt Marcellis aan Omroep Brabant. "Je staat niet voor niets zeventiende en het zal nog een heel karwei worden om daar weg te komen, maar we hebben er veel vertrouwen in. Linksom of rechtsom, we blijven in de Eredivisie."

Een goed resultaat tegen PEC zou dan een goed begin zijn, zo weet de oud-speler van AZ. "We willen laten zien dat er iets veranderd is. De eerste wedstrijd is helaas een uitwedstrijd. Als je thuis speelt, kan je het meteen aan iedereen in Breda laten zien. Maar goed, zo'n wedstrijd is heel belangrijk hoe je de tweede helft van het seizoen in gaat."

De ploeg van de eveneens nieuwe coach Robert Maaskant zal niet op volle oorlogssterkte aantreden. Het mist Elson Hooi, Henrico Drost, Alexander Damcevski en Kenny van der Weg vanwege blessures. Middenvelder Uros Matic is nog een twijfelgeval.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen