Afrika Cup start met remise, Gabon vloert Burkina Faso

17 januari 2015, 19:09   Bijgewerkt: 17 januari 2015, 22:06

De eerste wedstrijd van de Afrika Cup heeft geen winnaar opgeleverd. Gastland Equatoriaal-Guinea en Congo hielden elkaar zaterdag in Bata op een 1-1 gelijkspel.

Nsue tekende in de zestiende minuut voor de eerste treffer van het toernooi. De speler van Middlesbrough scoorde op aangeven van Kike Seno met een diagonale schuiver en bracht Equatoriaal-Guinea daarmee aan de leiding. Thievy Bifouma Koulossa herstelde drie minuten voor tijd het evenwicht. De in Frankrijk geboren aanvaller scoorde met een schot door de benen van keeper Ovono.

In dezelfde poule was Gabon later op de avond in hetzelfde Bata met 0-2 te sterk voor Burkina Faso, nog runner-up bij de editie van twee jaar geleden in Zuid-Afrika. Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund tekende in de negentiende minuut voor de 0-1, door in een rommelige situatie koel te blijven. Malick Evouna kopte achttien minuten voor tijd de beslissende 0-2 tegen de touwen.

Equatoriaal-Guinea was drie jaar geleden, toen samen met Gabon, ook al gastheer voor het Afrikaans kampioenschap. De editie van dit jaar zou eigenlijk in Marokko worden gehouden, maar dat land trok zich terug vanwege het ebola-virus.