Uitblinker Elia laat Koeman juichen in Newcastle

17 januari 2015, 20:22   Bijgewerkt: 17 januari 2015, 20:53

In de laatste jaren haalde Eljero Elia vooral vanwege randzaken het nieuws en dus vond lang niet iedereen het verstandig van Ronald Koeman om de vleugelaanvaller deze maand naar Southampton te halen. Maar vooralsnog heeft de Nederlandse oefenmeester het juist gezien; Elia leidde The Saints zaterdag hoogstpersoonlijk naar de winst op Newcastle United: 1-2. De 28-voudig Oranje-international maakte beide doelpunten voor Southampton.

Elia had op St. James' Park, net als vorige week in zijn debuutwedstrijd tegen Manchester United (0-1 winst), een basisplaats bij Southampton. De bezoekers moesten toestaan dat Newcastle United in de openingsfase het betere van het spel had, maar met dank aan Elia konden zij na veertien minuten spelen wel juichen. De Voorburger werd bediend door James Ward-Prowse, waarna hij landgenoot Daryl Janmaat aftroefde in een onderling duel en vervolgens Tim Krul passeerde met een schuiver (0-1).

Na iets meer dan een uur spelen deed Elia wederom van zich spreken. Ditmaal vond hij het doel met twee Newcastle-verdedigers, onder wie Janmaat, om zich heen. De Nederlandse back toucheerde het schot van Elia nog licht, waarna het leder via de binnenkant van de paal over de lijn ging.

Newcastle maakte in het resterende half uur jacht op de gelijkmaker, maar de beste kans was aan de andere kant. Oud-Feyenoorder Graziano Pellè kopte na een voorzet van Clyne op de lat. Southampton slaagde erin de drie punten over de streep te trekken, al kwam het in blessuretijd wel goed weg toen de scheidsrechter niet floot voor een strafschop na een handsbal van José Fonte.

Southampton neemt door de winst de derde plaats in de Premier League weer over van Manchester United. De ploeg van Louis van Gaal won eerder op de dag met 0-2 bij Queens Park Rangers. Newcastle staat in de middenmoot. Bij The Magpies had naast Krul en Janmaat ook Vurnon Anita een basisplek, Siem de Jong is nog altijd afwezig vanwege een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen