PEC stelt doelstelling bij: "Hoger dan achtste plaats"

18 januari 2015, 09:24   Bijgewerkt: 18 januari 2015, 11:12

Het was zaterdagavond weer feest in het IJsseldeltastadion van PEC Zwolle. De winnaar van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal ontdeed zich met 4-1 van NAC Breda en staat daardoor, in ieder geval voor even, weer op plaats drie in de Eredivisie. Feyenoord kan er vanmiddag (zondag) weer overheen, als het in De Kuip van FC Twente wint.

2014 was een prachtig jaar voor PEC Zwolle, maar 2015 werd dus ook uitstekend gestart. Vooral in het laatste half uur, na de gelijkmaker van NAC, liep de Zwolse motor op volle toeren. "Het vertrouwen was er in de ploeg, dat merkte je gewoon", zegt Jans in gesprek met De Stentor. "We hadden misschien voor rust al meer afstand moeten nemen, Maar na de 1-1 werd er een tandje bijgezet, met uitgespeelde doelpunten", aldus de oefenmeester van De Blauwvingers.

Dankzij de hoge rangschikking blijft men vragen of de doelstelling van PEC Zwolle wordt bijgesteld. Jans wilde hier eerst steeds niet aan geloven, maar na de zege op NAC is het wel zover. "We willen hoger eindigen dan de achtste plaats", aldus de coach. De Zwollenaren wonnen maar liefst tien van hun achttien duels. Dat is een evenaring van het clubrecord in een heel seizoen in de Eredivisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen