Vd Heijden: "Geen koffertjes met geld in kleedkamer gezien"

18 januari 2015, 09:35

Afgelopen zaterdag kwam in De Volkskrant naar buiten dat duels van Willem II met Ajax en Feyenoord in 2009 gemanipuleerd zouden zijn, met als gevolg dat diverse spelers die toen onder contract stonden in Tilburg dit weekend gevraagd worden na de matchfixingperikelen. Dit was ook het geval na Vitesse - PSV. Jan-Arie van der Heijden haalde zijn schouders op, toen hij er een vraag over kreeg. "Sorry, ik weet er echt niets vanaf."

"Volgens mij heeft iedereen toen naar eer en geweten gevoetbald", reageerde Van der Heijden voor de camera van FOX Sports op de vraag over de wedstrijdmanipulatie bij Willem II. De spil in de eerste echte Nederlandse matchfixing-zaak zou Ibrahim Kargbo zijn geweest. "Ik was hem eerlijk gezegd al vergeten", stelde Van der Heijden. "Een jongen die heel hard kon tackelen, hij ging altijd voorop in de strijd. Ik weet verder niet veel van hem, ik heb weinig met hem gepraat. Ik weet niet eens of hij wel Engels sprak", aldus de Vitessenaar.

Van der Heijden kan zich niet voorstellen dat er sprake zou zijn geweest van matchfixing. "Bij Ajax verloren we met 4-0. Geen schande tegen een team met spelers als Suárez, Vertonghen, Alderweireld en De Zeeuw. Tegen Feyenoord moest ik er na een half uur in. We gingen met 1-0 onderuit, volgens het verhaal dat ik las hadden we eigenlijk met 2-0 moeten verliezen voor die Aziaten. Volgens mij heeft iedereen 100 procent gegeven en verloren we terecht. Ik heb in ieder geval geen koffertjes met geld door de kleedkamer zien gaan."

De oud-verdediger van Willem II hoopt dat het verhaal met een sisser afloopt. "Het is niet goed voor het Nederlandse voetbal en de naam van Willem II, juist een eerlijke club", aldus Van der Heijden, die zegt dat hij zelf niet tot iets dergelijks in staat zou zijn. "Iedereen die mij kent, weet dat ik absoluut geen jongen ben die zich hiermee zou inlaten."

De KNVB en justitie stellen een onderzoek in naar de 'verkochte wedstrijden' van Willem II. "Ze mogen gerust bellen, maar ze zullen van mij niet veel wijzer worden", zei Van der Heijden. "Geschrokken ben ik niet, wel verbaasd. Dat zulke dingen in het voetbal gebeuren, had ik niet gedacht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen