AZ wint potje sneeuwvoetbal: "Het heeft z'n charme"

18 januari 2015, 09:51

AZ kwam zaterdagavond in een potje sneeuwballet tegen FC Dordrecht geen moment in de problemen. Dankzij treffers van Simon Poulsen en Nemanja Gudelj en blunders van doelman Filip Kurto wonnen de Alkmaarders in het eigen AFAS Stadion met 2-0 van de rode lantaarndrager van de Eredivisie. Coach John van den Brom vond dat zijn ploeg slimmer was dan haar tegenstander.

"Wij zijn over de gehele wedstrijd beter met de omstandigheden omgegaan dan FC Dordrecht", stelt Van den Brom op de website van zijn werkgever. "Goed positiespel was op dit veld onmogelijk. Dan moet het anders", weet de keuzeheer van AZ. "Mijn spelers hebben arbeid geleverd en mentaliteit getoond. Beide goals vlogen er door de winterse omstandigheden in. Aan de andere kant hebben wij zelf geen kansen weggegeven. Prima."

Van den Brom werd wel vrolijk van een avondje sneeuwvoetbal. "Op de bank hebben we wel met plezier gekeken naar dit schouwspel. Dit hoort ook bij het voetbal, het heeft z'n charme. Ik vind dat het geen enkel moment gevaarlijk is geweest. De spelers gingen met respect met elkaar om en Bas Nijhuis schatte het geheel goed in", vindt de trainer van AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen