Rutten: "Wij kunnen beter dan we hebben laten zien"

18 januari 2015, 17:26

Feyenoord heeft zichzelf zondagmiddag een uitstekende dienst bewezen in de Eredivisie, door de kraker tegen FC Twente in de eigen Kuip met 3-1 naar zich toe te trekken. Zodoende beleefden de Rotterdammers een prima herstart van de competitie. Toch blijft trainer Fred Rutten kritisch. "Wij kunnen beter voetballen dan we vandaag hebben laten zien."

Het spel van Feyenoord is volgens Rutten dus voor verbetering vatbaar. "Desondanks ben ik vooral blij met een goede uitslag en een goede start van de tweede helft van de competitie", stelt de keuzeheer van de club uit Rotterdam-Zuid op Feyenoord.nl. In de eerste helft beet zijn ploeg zich veelvuldig stuk op de Enschedese defensie. "Wij kwamen niet in ons spel, wat deels kwam doordat ons middenveld te ver van ons centrum speelde. FC Twente speelde achterin heel gegroepeerd, waardoor het voor ons moeilijk was om er doorheen te komen. Kenneth Vermeer heeft ons in die fase een paar keer gered."

Toch ging de Rotterdamse formatie met een 1-0 voorsprong de theepauze in. Lex Immers trof doel, na een gemiste strafschop van Colin Kazim-Richards. In de tweede helft liep Feyenoord ging het wat soepeler, vooral na de tegentreffer van Orlando Engelaar. "Karim en Jordy (El Ahmadi en Clasie, red.) speelden toen wat dichter bij onze defensie, dat hebben we in de rust kunnen repareren. In de tweede helft heb ik fases gezien waarin ik dacht: dit is hoe Feyenoord hoort te voetballen", glimlacht Rutten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen