Rutten grapt: "Volgende penalty neem ik wel zelf"

18 januari 2015, 17:34   Bijgewerkt: 18 januari 2015, 17:44

Het wil bij Feyenoord maar niet lukken vanaf elf meter. De Rotterdammers faalden al vijf keer op rij vanaf de strafschopstip. Zondagmiddag kreeg Colin Kazim-Richards het niet voor elkaar om een strafschop te verzilveren, in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (3-1 winst).

Voorafgaand aan het treffen met de Tukkers had Feyenoord al vier strafschpppen op rij gemist. Graziano Pellè faalde twee keer, Tonny Vilhena en Mitchell te Vrede wisten de klus ook niet te klaren. Kazim-Richards wist ditmaal geen raad met het buitenkansje. "De volgende zal ik zelf maar nemen", grapt coach Fred Rutten op de clubwebsite over de penalty van de Turk. "De komende dagen zullen we er over na gaan denken hoe we dit probleem kunnen oplossen", zegt hij over het strafschoppenprobleem.

Drie keer eerder slaagde een ploeg er tot vijf keer toe niet in om een penalty te benutten: Ajax (1985), Vitesse (2001) en MVV (in de periode 1981-1984). Laatstgenoemde heeft het record van het aantal gemiste penalty's in handen. In het seizoen 1964-1965 misten de Maastrichtenaren zeven maal vanaf elf meter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen