Penaltyprobleem in Kuip: "Heb ze ook wel eens gemist"

18 januari 2015, 17:44

Een penalty, het is zo'n beetje de best denkbare mogelijkheid om te scoren. Voor Feyenoord geldt dat echter niet, want de laatste vijf strafschoppen die de Rotterdamse club in de Eredivisie kreeg gingen er niet in. Tegen FC Twente was het Colin Kazim-Richards die de bal vanaf elf meter niet tegen de touwen kreeg. Keeper Sonny Stevens van de Tukkers stompte de inzet van Turkse spits uit zijn doel.

Eerder dit seizoen miste Mitchell te Vrede een penalty, daarvoor faalden Graziano Pellè en Tonny Vilhena vanaf elf meter. Bovendien bleek in een iets verder verleden ook Lex Immers niet altijd trefzeker vanaf de stip.

Mogelijk mag een volgende keer weer iemand anders een poging wagen, zoals bijvoorbeeld Jens Toornstra. Hij wekte tegen FC Twente ook al de indruk dat hij de strafschop wilde nemen, maar liet de kans aan Kazim. "Kazim was zeker van zijn zaak, dus hij nam hem", zegt de middenvelder tegen onder meer FCUpdate.nl. "En hij kan ze ook nemen, dus dat vond ik prima." Als speler van FC Utrecht nam Toornstra wel eens de strafschoppen. "Klopt. Maar toen ik heb ook wel eens gemist, dus ik kan hier moeilijk meteen de penalty's gaan opeisen", lacht hij.

Overigens had de misser van Kazim tegen FC Twente weinig gevolgen voor Feyenoord. Uit de corner die de Rotterdammers mochten nemen nadat keeper Sonny Stevens de strafschop van Kazim over de achterlijn gebokst had, schoot Lex Immers de 1-0 binnen. Dat was geen toeval, legt Toornstra uit. "Op die variant, waarbij ik een corner laag voor gaf op Lex, hadden we getraind. Lekker dat zo'n bal er dan meteen in gaat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen