Cruijff ziet Ronaldo winnen: "Het is onbegrijpelijk"

Ger
19 januari 2015, 08:25

Johan Cruijff kan zich totaal niet vinden in de uitkomst van de verkiezing van Wereldvoetballer van het Jaar van de FIFA. Een week geleden mocht Cristiano Ronaldo in Zürich de Gouden Bal in ontvangst nemen. De aanvaller van Real Madrid kreeg de voorkeur boven Lionel Messi en Manuel Neuer.

"Aan de top gaat het om de combinatie klasse en prestaties. Dan is het onbegrijpelijk dat nu twee jaar op rij niet een speler is gekozen die èn uitstekend heeft gevoetbald èn het meeste heeft gewonnen", aldus Cruijff in zijn column voor De Telegraaf. "Twee jaar geleden won Bayern München werkelijk alles wat los en vast zat, toch ging de prijs naar Cristiano Ronaldo en niet naar iemand als Toni Kroos of een andere speler van Bayern."

"Kroos die dit seizoen weer een sleutelspeler was in het Duitse elftal dat wereldkampioen werd. Alleen was Kroos dit keer niet eens genomineerd, terwijl Ronaldo tijdens het WK toch echt onzichtbaar was. Het mag duidelijk zijn dat ik zo'n verkiezing van de FIFA niet serieus neem."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen