Biemans over 'verkocht' duel: "Kreeg flink op mijn donder"

19 januari 2015, 16:27

Bart Biemans is één van de voetballers die in het seizoen 2009/2010 meespeelde in de wedstrijden van Willem II tegen Ajax en Feyenoord. Volgens De Volkskrant waren beide duels 'verkocht', maar Biemans weet van niets. Dat zegt de verdediger, momenteel actief voor Roda JC Kerkrade, in Dagblad de Limburger.

Biemans laat weten het bericht over de vermeende matchfixing vol 'verbazing' en 'verwondering' te hebben gelezen. "Het kwam voor mij volledig uit de lucht vallen. Ik kan me niet voorstellen dat je zoiets doet als voetballer. Daarmee belazer je de club, je teamgenoten, de trainer, de supporters", concludeert hij terecht.

Met name de wedstrijd tegen Ajax (4-0) kan Biemans zich nog goed herinneren, de Belg stond met een ongelukkige actie bij het uitverdedigen namelijk aan de basis van het openingsdoelpunt. "Die viel vlak voor rust, dus in het kleedlokaal kreeg ik terecht flink op mijn donder. Het was in het begin van mijn carrière, dan vergeet je zoiets niet. Maar ik kan me geen gekke dingen herinneren uit die wedstrijden. Ik heb in die tijd ook nooit iets verdachts gezien of gehoord, ook niet met betrekking tot Kargbo. Je bent met de kennis van nu snel geneigd bepaalde zaken opvallend te vinden en elk foutje ineens uit te vergroten. Daar moet je voor oppassen."

In de krant wordt alleen Kargbo bij naam genoemd, maar meerdere spelers zouden betrokken zijn geweest bij de matchfixing. "Ik weet in elk geval dat ik er niets mee te maken heb", haast Biemans zich te zeggen. "Maar het is wel prettig als er duidelijkheid komt wie die anderen dan zouden zijn. Anders blijven mensen gissen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen