Hoedt pas in de zomer van AZ naar Lazio

19 januari 2015, 20:08

Wesley Hoedt verruilt AZ pas in de zomer voor Lazio. De 20-jarige centrale verdediger bevestigde afgelopen weekend dat hij gaat tekenen bij de Italiaanse subtopper, maar kon op dat moment nog niet zeggen of het om een winterse of zomerse transfer ging. Het eerste had zijn voorkeur.

"Maar ik heb begrepen dat Lazio is afgehaakt en Wesley pas per 1 juli zal verwelkomen, dus daar ga ik nu maar even van uit. Al kan er tot 2 februari altijd nog van alles gebeuren", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart van AZ tegen RTV Noord-Holland.

Als Hoedt inderdaad pas na dit seizoen naar Lazio verkast, dan zal AZ geen transfersom ontvangen. De mandekker heeft een aflopend contract in het AFAS Stadion en heeft al aangegeven deze niet te verlengen. Wel krijgt AZ een opleidingsvergoeding van een kleine zes ton.

Omdat Hoedt elk moment kon vertrekken had coach John van den Brom hem niet opgenomen in de selectie voor het duel met FC Dordrecht van afgelopen weekend, maar inmiddels is afgesproken dat de speler per 1 februari weer aansluit bij de groep. Woensdag tekent hij zijn contract bij Lazio, waar hij ploeggenoot wordt van Stefan de Vrij en Edson Braafheid.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen