'ADO ontvangt substantieel bedrag vanuit China'

2 december 2016, 09:26

Ruim vier maanden na het verstrijken van de eerste deadline lijkt het dan toch goed te komen met de overname van ADO Den Haag door het Chinese United Vansen. Voetbal International meldt maandag dat een deel van de acht miljoen euro voor de aandelen op de rekening is gestort van Mark van der Kallen, nu nog de grootaandeelhouder van de Residentieclub.

Volgens bronnen rond ADO gaat het om een 'substantieel deel' van de acht miljoen euro. Het resterende bedrag laat nog even op zich wachten. Als ook dat is overgemaakt aan Van der Kallen, dan zal laatstgenoemde zijn aandelen officieel overdragen aan United Vansen.

United Vansen heeft toegezegd in ADO te investeren, tot genoegen van coach Henk Fraser. "Alleen de factor tijd speelt daarin wel een bepalende rol", zegt hij tegen VI. "Met verschillende potentiele versterkingen hebben we contact gehad, alleen de gesprekken staan in de wacht als het financiële plaatje ter sprake komt."

Algemeen directeur Maarten Fontein is deze week in China om de toekomstplannen van ADO te bespreken met United Vansen-topman Hui Wang. Fraser: "Ik geloof in deze directeur en merk dat hij er elke dag druk mee bezig is. Hopelijk volgt er deze week nog duidelijkheid, want ik kan nog zulke goede gesprekken voeren met spelers. Ik kan ze niet eeuwig aan het lijntje houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen