FC Groningen maakt financieel 'enorme stappen'

20 januari 2015, 07:30   Bijgewerkt: 19 januari 2015, 23:45

FC Groningen verwacht over het lopende boekjaar zwarte cijfers te schrijven. Algemeen directeur Hans Nijland liet maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de ploeg uit de Martinistad weten dat er financieel 'enorme stappen' worden gemaakt.

"Moesten we vorig seizoen onderaan de streep nog een verlies accepteren van iets meer dan een half miljoen euro, over het seizoen 2014/2015 zullen wij zwarte cijfers schrijven, oftewel winst boeken. Mede door transferresultaten als die van Filip Kostic naar VfB Stuttgart", aldus Nijland volgens de clubwebsite. Kostic vertrok afgelopen zomer van FC Groningen naar VfB Stuttgart. Die transfer valt in het lopende boekjaar.

Nijland zei wel dat de huisvestingslasten 'naar beneden zullen moeten'. "Op dit moment bedragen deze ruim drie miljoen euro. Dat is circa negentien procent van onze begroting. In onze branche is twaalf procent normaal. Wij zijn hierover al een tijdje in gesprek met eigenaar Euroborg NV. Die gesprekken verlopen constructief en wij hopen de komende periode ook op dat gebied resultaat te boeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen