Voorzitter vindt Luis Enrique 'ideale coach' voor Barça

20 januari 2015, 09:56

De positie van Luis Enrique bij FC Barcelona staat de afgelopen tijd met regelmaat ter discussie, maar de trainer weet zich gesteund door de leiding van de Catalaanse topclub. Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft zich openlijk achter zijn coach geschaard, door te stellen dat er nog een mooie toekomst bij Barça weggelegd is voor de oud-speler.

Bartomeu beschouwt Luis Enrique als 'de ideale coach' voor de Catalanen. "Ik heb het gevoel dat hij nog lang bij ons zal blijven", sprak de voorzitter in gesprek met FC Barcelona TV. Er waren geluiden over een slechte relatie van de coach met vedette Lionel Messi, maar de preses stelt dat hier niets van waar is. "Wat betreft de verstandhouding met Messi hebben beide partijen alles ontkend. Messi is gelukkig en is zeer gretig om dit jaar prijzen te pakken. Hij is de beste speler ter wereld."

Luis Enrique kreeg vooral de nodige kritiek te verwerken na de onnodige 1-0 competitienederlaag bij Real Sociedad, vanwege zijn dubieuze keuze om meerdere sterspelers te sparen. Onder meer Messi werd aan de kant gehouden en dat zou negatieve gevoelens hebben losgemaakt bij de Argentijnse sterspeler, die enigszins mysterieus antwoordde op vragen over zijn persoonlijke voetbaltoekomst.

Barcelona heeft te maken met een transferverbod, waardoor het tot 2016 geen spelers mag aantrekken. "Het is een absurde straf", zegt Bartomeu daarover. Hij hoopt dat er nog wat tegen te doen is. "Blatter (voorzitter van de FIFA, red.) heeft de eerste stap gezet en de bal ligt bij hem. We hopen met hem bijeen te komen en tot een of andere overeenkomst te komen", aldus de Barça-voorzitter.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen