Transfer Sneijder naar Juventus steeds verder weg

20 januari 2015, 12:08

Het is zo goed als uitgesloten dat Wesley Sneijder in de winterse transferperiode naar Juventus zal transfereren. Dat heeft Guido Albers, de zaakwaarnemer van de Nederlandse spelmaker, bevestigd. De middenvelder van Galatasaray werd lange tijd in verband gebracht met de lijstaanvoerder van de Serie A en beide clubs zaten ook al met elkaar om de tafel, maar een overstap lijkt van de baan.

"Het is vrijwel onmogelijk om Sneijder naar Turijn te brengen. Ik zie het niet gebeuren", sprak Albers in gesprek met het Italiaanse Tuttosport. "De clubleiding van Galatasaray is meer dan duidelijk geweest. Sneijder zou graag terugkeren naar Italië, maar wilde dat alleen als zijn club bereid was om hem te verkopen", legt de belangenbehartiger van Sneijder uit.

Albers probeerde een overeenkomst tussen beide clubs los te creëren, maar Juventus wilde niet aan de financiële eisen van de Turkse club voldoen. Zodoende lijkt een terugkeer van Sneijder in de Serie A er vooralsnog niet te komen. De 30-jarige Oranje-international stond eerder onder contract bij Internazionale, waar hij zeer succesvol was. Met de Milanezen won hij de Serie A, de Coppa Italia en de Champions League.

De waarde van Sneijder wordt door Galatasaray op een slordige twintig miljoen euro geschat. Hij staat nog tweeënhalf jaar onder contract in Istanbul. De Nederlander werd in 2013 voor acht miljoen euro overgenomen van Inter. Dit seizoen speelde hij 22 wedstrijden voor Cimbom, waarin hij vier keer scoorde. Twee van deze doelpunten maakte hij in de stadsderby tegen Fenerbahçe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen