"Het was een sociale jongen met een hart voor de club"

20 januari 2015, 15:51

Nog nooit is Ibrahim Kargbo zoveel in het nieuws gekomen als deze en vorige week. Hij was volgens De Volkskrant de spil in een matchfixing-schandaal, waarbij wedstrijden van Willem II tegen Ajax en Feyenoord gemanipuleerd zouden zijn geweest. Hoe was de middenvelder uit Sierra Leone eigenlijk in de kleedkamer? Toenmalig teammanager en keepertrainer Frank Brugel vertelt het in het Algemeen Dagblad.

"Hij had het lijf van een kooivechter", zegt Brugel over de oud-Willem II'er. "Daarmee dwong hij meteen respect af in de kleedkamer. Hij was op het veld en in de kleedkamer een echte leidersfiguur. Best knap als je helemaal uit Sierra Leone komt en bij het Willem II van toen meteen de leider bent. Hij was ook altijd voor zijn familie bezig. Een heel sociale jongen met hart voor de club, zijn team en zijn familie. Er werden wel benefietwedstrijden gespeeld voor de mensen in Sierra Leone voor wie Ibrahim zich verantwoordelijk voelde", stelt de voormalig teammanager van de Tricolores.

Kargbo was geen lastige jongen, geeft Brugel aan. "Er waren wel eens problemen, maar die waren van voetbaltechnische aard. Hij kon soms zijn man ineens laten lopen, dan stond hij plotseling te suffen. Daar begrepen we op de bank niets van, zo'n krijger in het veld en dan plotseling verslappen. In het licht van vandaag ga je dan iets denken, Maar kom op, Jens Janse stond ook wel eens te slapen en die is absoluut niet verdacht. Wat ik nog wel weet is dat hij altijd geld nodig had, dat is geen geheim, steeds vroeg hij om geld, maar hij had veel mensen om voor te zorgen, dat wisten we bij de club."

Brugel vindt het jammerlijk dat er zoveel negativiteit is rond Willem II. "Je kunt je focussen op Kargbo, maar denk eens aan de trainer van toen. Wat zal die zich belazerd voelen", aldus de oud-teammanager, die de oud-speler van Willem II nog niet definitief wil beschuldigen. "Graag nog even wachten met hem uit de geschiedenis te schrappen", aldus Brugel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen