Ginola wil WK's mannen en vrouwen samenvoegen

20 januari 2015, 17:06

In zijn strijd tegen Sepp Blatter om het voorzitterschap van de FIFA heeft David Ginola een revolutionair plan gelanceerd. De Franse oud-voetballer wil de WK's voor mannen en vrouwen samenvoegen tot één groot evenement, zo laat hij weten. Momenteel vinden de WK's plaats in verschillende landen en in andere jaren. Vorig jaar was het WK voor mannen in Brazilië, de vrouwen strijden in 2015 in Canada om de wereldtitel.

Ginola denkt dat het samenvoegen van beide toernooien kan leiden tot 'een wereldwijd spektakel' en is ervan overtuigd dat de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal hierdoor een enorme impuls zou krijgen.

Overigens is het nog maar de vraag of de 47-jarige Ginola de strijd met Blatter daadwerkelijk aan kan gaan. Om officieel kandidaat te zijn voor het voorzitterschap van de FIFA, dient de Fransman de steun te hebben van vijf nationale voetbalbonden. Die steun heeft de voormalig middenvelder op dit moment nog niet. Hetzelfde geldt overigens voor zijn Jérôme Champagne, die ook graag een gooi wil doen naar het voorzitterschap.

Op 29 mei wordt bekend wie de komende jaren de voorzitter van de FIFA is. De grote favoriet bij de verkiezing is Blatter, die al sinds 1998 op het pluche zit. De oud-ijshockeyer volgde destijds João Havelange op.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen