Veloso schakelt advocaat in: "Naam moet worden gezuiverd"

20 januari 2015, 17:50

Tot zijn stomme verbazing is Leo Veloso erachter gekomen dat zijn naam genoemd wordt in een matchfixing-zaak. De Braziliaan speelde in het seizoen 2009/2010 voor Willem II en deed mee in de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord, die volgens De Volkskrant 'verkocht' zijn. Hoewel de krant alleen Ibrahim Kargbo bij naam noemt als betrokkene, wordt in diverse media ook de naam van Veloso naar voren geschoven.

Veloso speelde een ongelukkige rol in de inmiddels beruchte wedstrijden; tegen Ajax kreeg hij een rode kaart (twee keer geel) en in de Kuip werd hij al in de eerste helft gewisseld. Bij ELF Voetbal geeft de Braziliaan aan 'duizend procent' onschuldig te zijn. "Weet je? Mensen schrijven nu van alles over me op. Maar ik kan nergens mijn verdediging doen. Bovendien moet ik me verdedigen voor iets, wat ik helemaal niet heb gedaan. Dat maakt het helemaal erg. Die journalisten van De Volkskrant gaan vrolijk naar bed en beginnen de volgende dag aan een ander verhaal. Mijn reputatie is nu flink beschadigd, ik zit met de gevolgen voor de rest van mijn carrière. Telkens vind ik mijn naam nu terug via google en dan zie ik dit. Mogelijke clubs in de toekomst ook."

"Waarom zou ik geld aannemen? Ik ben opgegroeid in een normale familie, onder goede omstandigheden. Ik heb altijd goede contracten gehad. Ik heb helemaal geen geld nodig. En als ik geld nodig zou hebben, dan nooit dirty money. Mijn ouders hebben me goed opgevoed. Als ik financiële problemen zou hebben, ga ik werken. Maar dan lees ik deze beschuldigingen. Wat een teksten", vervolgt de inmiddels 27-jarige vleugelverdediger.

Veloso laat de zaak niet rusten en onderneemt actie. "Ik heb mijn advocaat al ingeschakeld. Ik heb alles opgezocht op internet en bewaard. Dit ga ik aanvechten. Mijn naam moet worden gezuiverd. Dit onderzoek slaat helemaal nergens op. Laat ze eens met hard bewijs komen, want dat is er nog steeds niet. Ik heb een bevriende advocaat in Nederland. Hij is bezig. Dit heeft mijn gevoel en vertrouwen in mensen geen goed gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen