Munsterman kondigt vertrek bij FC Twente aan

20 januari 2015, 19:34

Joop Munsterman vertrekt na dit seizoen als voorzitter van FC Twente. Dat heeft de preses dinsdag laten weten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de ploeg uit Enschede. Munsterman stond tien jaar aan het hoofd van FC Twente, onder zijn leiding werd de club in 2010 kampioen van de Eredivisie. "Het waren ongelooflijk intensieve jaren en we weten allemaal dat de laatste jaren niet de gemakkelijkste zijn geweest."

"Ik moet eerlijk zeggen dat de jaren als in een roes voorbij zijn gegaan", zegt Munsterman over zijn periode als preses. "FC Twente heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt met natuurlijk de titel van 2010 als hoogtepunt; het mooiste dat je als club, en misschien ook wel als regio, kan meemaken. Het dakdrama, met twee dodelijke slachtoffers, was voor mij een absoluut dieptepunt. Het zijn zo de eerste zaken waaraan ik denk als ik terugkijk op al die jaren. Er is zo ontzettend veel gebeurd, teveel om op te noemen; heel veel dingen zijn goed gegaan, maar er zijn ook fouten gemaakt. Een ding is duidelijk: we hebben de stap weten te maken van middenmoter naar top-5 club. Een stap die velen onmogelijk achtten. Daar mogen we met zijn allen hier in Twente trots op zijn."

"Ik heb onlangs te kennen gegeven na twaalf jaar, waarvan tien jaar als voorzitter, aan het eind van dit seizoen te willen stoppen. Ik merkte dat ik daar echt aan toe ben. Werken bij een voetbalclub is nou niet bepaald een 9-to-5 job, zeker niet als je als club van een klein lokaal familiebedrijf groeit naar een bedrijf dat in de top van haar branche opereert. Het waren ongelooflijk intensieve jaren en we weten allemaal dat de laatste jaren niet de gemakkelijkste zijn geweest. Het is fijn om nu te constateren dat FC Twente met een nieuwe structuur en een degelijke en verantwoorde governance vooruit kan", vervolgt de voorzitter zijn verhaal. Hij besluit: "Ontzettend trots ben ik erop dat ik al vele jaren voorzitter ben van deze prachtige club, van FC Twente. Na ruim tien jaar voorzitterschap komt daar na dit seizoen, in het jaar dat FC Twente vijftig jaar bestaat, een einde aan."

Aldo van der Laan, de huidige vice-voorzitter, volgt Munsterman in de zomer op als voorzitter van FC Twente.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen