Roda JC zet PSV opnieuw voor joker in KNVB Beker

20 januari 2015, 22:30   Bijgewerkt: 20 januari 2015, 23:19

Na Feyenoord en Ajax is ook de derde traditionele topclub van Nederland, PSV, uitgeschakeld in de KNVB Beker. In Limburg liet de koploper van de Eredivisie zich verrassen door Roda JC Kerkrade, dat vorig seizoen ook al te sterk voor de Eindhovenaren was in het bekertoernooi. De nummer twee van de Jupiler League zette een ongeïnspireerd PSV lelijk te kijk door na verlenging met 3-2 te winnen.

Ruim een maand later dan gepland betraden Roda JC en PSV dinsdag de grasmat van het Parkstad Limburg Stadion. Het duel in de achtste finale van de KNVB Beker stond op de rol voor 17 december, maar hevige regenval in Portugal voorkwam dat er die avond gevoetbald kon worden in Limburg. Omdat de Europa League-wedstrijd Estoril-PSV een dag uitgesteld werd, kon de topper PSV-Feyenoord namelijk niet doorgaan. En omdat de KNVB dat duel per se voor de winterstop gespeeld wilde hebben, was Roda JC het kind van de rekening. Het gevolg: de wedstrijd werd niet op 17 december 2014, maar op dinsdagavond 20 januari 2015 afgewerkt.

Met Roda en PSV stonden de nummer twee van de Jupiler League en de nummer één van de Eredivisie tegenover elkaar. Op papier zou de ploeg uit Limburg een hapklare brok moeten zijn voor PSV- zeker omdat Roda afgelopen weekend nog met 3-0 verloor van hekkensluiter RKC Waalwijk- maar na vorig seizoen zal niemand in Eindhoven Roda JC onderschatten. Binnen vier dagen verloor PSV toen namelijk twee keer van de Limburgers, waarvan eenmaal in de KNVB Beker. In het Philips Stadion werd het toen, in de derde ronde, 1-3.

Lang liet het antwoord van PSV niet op zich wachten. Enkele minuten nadat een inzet van Locadia van de lijn gehaald werd, maakte Luuk de Jong gelijk. Hij kon een prima, lage voorzet van Locadia bij de tweede paal binnen tikken. Verder liet PSV veel te weinig zien, op overbodige technische hoogstandjes na. Zo hielp Marcel Ritzmaier een veelbelovende counter om zeep door vanaf een meter of 45 op doel te knallen en mislukte een poging van Depay om de bal achter zijn standbeen langs voor te geven jammerlijk.

Driemaal was scheepsrecht voor Roda, want ditmaal bleef een antwoord van PSV uit. PSV ligt eruit, Roda gaat door in de KNVB Beker en speelt in de volgende ronde, de kwartfinale, in eigen stadion tegen Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen