Munsterman vertrekt niet door kritiek: "Ben de druk gewend"

21 januari 2015, 09:15   Bijgewerkt: 21 januari 2015, 09:36

Dinsdag maakte Joop Munsterman bekend dat hij na het huidige seizoen zal aftreden als voorzitter van FC Twente. De bestuurder moest het de afgelopen jaren geregeld ontgelden bij de buitenwacht, vooral vanwege de dubieuze manier van boekhouden, waardoor de Enschedese club zich momenteel in categorie 1 van de KNVB bevindt. Toch ligt de kritiek op de preses niet ten grondslag aan zijn vertrek. Dat benadrukt hij in De Telegraaf.

"Als je niet tegen druk kan, moet je geen voorzitter worden van een voetbalclub", geeft Munsterman aan in de ochtendkrant. Hij weet niet anders dan dat er spotlights op hem staan, voegt hij toe. "Ik ben altijd gewend om met druk te leven. Nee, ik voelde me door die kritiek niet genoodzaakt te vertrekken. Toen ik hier kwam, waren we ook een verliesgevende onderneming. Had ik veel meer problemen dan nu."

Munsterman denkt niet dat het de sponsoren en werknemers van Twente ontevreden zijn over de wijze waarop de Enschedeër zijn functie als eindverantwoordelijke bekleedde. "Als je nu de zaal ingaat, zijn er toch totaal geen opstandige mensen", aldus Munsterman, die tien jaar aan het bewind stond bij de Tukkers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen