De Jong schrikt: "We moeten hier goed over praten"

21 januari 2015, 11:14

Luuk de Jong maakte dinsdagavond twee treffers voor PSV, maar de spits kon een bekerdebacle in Kerkrade niet voorkomen. Na verlenging werd er met 3-2 verloren van Roda JC. Het heeft tot veel gespreksstof geleid in Eindhoven. De koploper van de Eredivisie oogde gemakzuchtig, ziel en zaligheid in het spel ontbrak. De Jong baalt als een stekker en pleit voor een groepsgesprek.

"We hebben niet genoeg geleverd, qua inzet en positiespel", concludeerde de spits van PSV voor de camera van Telesport TV. "We hadden te veel balverlies en dan kan je ook gewoon van Roda JC verliezen. Als je pas goed gaat voetballen als je een goal tegen krijgt, dan zie je dat je verliest", aldus De Jong. "We kunnen onszelf zeker iets kwalijk nemen. Ik hoop dat we hiervan leren en dat we er zaterdag (SC Cambuur-uit, red.) goed uitkomen. We hebben dat vaker laten zien na een slechte wedstrijd. We moeten hier gewoon over praten met elkaar, over wat er mis ging. Hopelijk komen we er dan sterker uit."

Het bekerdrama dreunt nog duidelijk na in Eindhoven. "Als we hadden gewonnen, dan zouden we thuis tegen Excelsior spelen. En als we die zouden winnen, dan zouden we al in de halve finale zitten. Nu kunnen we dat allemaal vergeten en dat is zeker zuur", bromt De Jong. "Het is een prijs die je als PSV zijnde gewoon wil winnen en als je dan zo verliest, dan is dat heel vervelend."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen