Officieel: Hoedt meldt zich op 1 juli bij Lazio Roma

21 januari 2015, 13:21   Bijgewerkt: 21 januari 2015, 13:44

Lazio Roma heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Wesley Hoedt vanaf komende zomer aan de slag gaat bij de club waar Stefan de Vrij en Edson Braafheid ook op de loonlijst staan. De twintigjarige verdediger zal het seizoen bij AZ afmaken en vervolgens per 1 juli onder contract staan in de Italiaanse hoofdstad.

Dat Hoedt de overstap naar Lazio zou maken, was al meer dan duidelijk. Het was alleen nog de vraag of de verdediger per direct, of pas in de zomer naar Rome zou verhuizen. Daar is nu dus eindelijk duidelijkheid over ontstaan. De AZ'er landde dinsdag op de Romeinse luchthaven en onderging woensdag een medische keuring bij de Biancocelesti.

Omdat Hoedt in juli pas naar Lazio verkast, strijkt AZ geen transfersom op voor de verdediger. Dit seizoen wist de jongeling een doorbraak te forceren in de Alkmaarse hoofdmacht. Aangezien hij zijn contract niet wilde verlengen en zodoende met een transfervrije status zal vertrekken, moet Hoedt zich tot de zomerstop waarschijnlijk tevreden stellen met een reserverol in het AFAS Stadion.

Lazio maakt ook bekend dat het de centrale verdediger Maurício (26) van Sporting Lissabon per direct overneemt. Hij zal donderdag medisch gekeurd worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen