Newcastle United doet het rustig aan met De Jong

21 januari 2015, 18:06

Interim-manager John Carver van Newcastle United wil Siem de Jong rustig brengen. De oud-Ajacied is herstellende van een hamstringblessure en heeft het einde van zijn revalidatie in het zicht. De Premier League-club moest het de laatste 4,5 maand zonder de Nederlander stellen en wil niet onnodig overhaasten. The Magpies willen hem niet meteen in het diepe gooien.

Na slechts drie duels voor Newcastle te hebben gespeeld, raakte De Jong geblesseerd. De 25-jarige middenvelder annex aanvaller kende zodoende een zeer ongelukkige start bij zijn nieuwe club, die in de zomer ongeveer 7,5 miljoen euro voor hem neerlegde. "Een fitte De Jong voegt wat toe aan de groep", zegt Carver. "Hij heeft karakter. Hij praat veel en is een van de dragende spelers in de kleedkamer", stelt de interim-manager, die de honneurs waarneemt na het vertrek van Alan Pardew.

"Maar we moeten zorgen dat hij volledig fit wordt", vervolgt Carver. "Ik denk dat hij nog twee of drie wedstrijden bij het onder 21-team nodig heeft. Daarna kan hij opbouwen, van 45 naar 70 minuten en dan een volledige wedstrijd", aldus de oefenmeester van Newcastle, dat momenteel elfde staat in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen