Bijna overgenomen ADO mikt op jeugdspelers Real Madrid

22 januari 2015, 08:17   Bijgewerkt: 2 december 2016, 09:32

Nu de overname door het Chinese United Vansen zo goed als rond is, kan men bij ADO Den Haag serieus werken aan de plannen voor de toekomst. En wellicht speelt Real Madrid daarin een rol. Wang Hui, topman van United Vansen, en ADO-directeur Maarten Fontein bekijken de mogelijkheid om straks jeugdspelers van de Champions League-houder te laten rijpen in het Kyocera Stadion.

"We zijn hier serieus over in gesprek", erkent Fontein tegenover De Telegraaf. "Wang wil op korte termijn een overeenkomst sluiten met Real Madrid voor merchandising in China. Het is de bedoeling dat ADO op deze manier meeprofiteert van het Spaanse netwerk dat wordt opgebouwd. Ik heb daar deze week al contacten voor gelegd. Het doel is in de latere toekomst ook jeugdspelers van Real naar de club te halen om ervaring op te doen in de Eredivisie."

Fontein benadrukt dat de overname zo goed als rond is. "Het gaat echt om de allerlaatste formaliteiten. Ik kan gerust stellen dat de overname rond is", vervolgt hij. "Een opluchting, ja, want de voorbije maanden zijn soms heel frustrerend geweest."

In tegenstelling tot de publieke opinie heeft Fontein altijd geloofd in de betrouwbaarheid van United Vansen en Wang Hui. "Ik ken hem nu vijf maanden en vertrouw hem voor honderd procent. Waarom? Hij is tot nu toe – al leek het misschien soms anders – al zijn afspraken nagekomen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een succes wordt. Hij is ook niet te vergelijken met al die andere Chinese rijkaards die een belang in een westerse club nemen. Voor hen is het vaak een speeltje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen