Schreuder verwacht 'pittige en stevige' derby

22 januari 2015, 14:59

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar voor FC Twente is meteen een derby. Heracles Almelo komt vrijdag op visite in de Grolsch Veste. De Tukkers hopen zich dan te herstellen van de nederlaag bij Feyenoord van afgelopen weekend.

Schreuder liet FC Twente in De Kuip spelen in een 3-5-2-systeem. Schreuder ontweek de vraag of de landskampioen van 2010 tegen Heracles in dezelfde formatie aantreedt. "Dat zullen we vrijdag zien, Heracles-thuis is weer een heel andere wedstrijd", zegt de oefenmeester op de clubwebsite. "We hebben gezien dat de 3-5-2 formatie bij balbezit heel aanvallend kan zijn. Dat bewezen de statistieken na afloop ook, met onder meer de meeste kansen in de wedstrijd voor ons. Daar zijn we tevreden over, de uitslag tegen Feyenoord was teleurstellend."

Net als FC Twente ging ook Heracles Almelo afgelopen speelronde onderuit, thuis met 0-3 tegen Excelsior. "Een onterechte uitslag", vindt Schreuder. "Tot aan de 0-2 was Heracles veruit de bovenliggende partij en constant in balbezit. Heracles is voetballend een goede ploeg met op het middenveld heel creatieve spelers. Het zal vrijdag een pittig en stevig duel worden. Wij moeten winnen, dat zijn we in deze wedstrijd thuis aan ons stand verplicht."

Schreuder kan tegen Heracles weer beschikken over Renato Tapia, die terugkeert van een schorsing. Andreas Bjelland trainde donderdag niet mee. De Deen is ziek, maar Schreuder gaat ervan uit dat hij kan spelen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen