Napoli na strafschoppen te sterk voor Udinese

Ger
22 januari 2015, 23:51   Bijgewerkt: 23 januari 2015, 00:15

Napoli heeft moeten overwerken om de kwartfinales van de Coppa Italia te bereiken. De bekerhouder wist zich pas na strafschoppen te ontdoen van Udinese. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1. In de verlenging scoorden beide ploegen nog een keer.

Napoli kreeg al na twee minuten een strafschop, maar oud-PSV'er Dries Mertens vuurde hard op de lat. Cyril Théréau hielp Udinese na bijna een uur spelen aan de openingstreffer. Napoli kwam al snel op gelijke hoogte via een benutte penalty van Jorginho. De bezoekers moesten na 68 minuten met een man minder verder, nadat Silvan Widmer zijn tweede gele kaart van de avond incasseerde. Napoli wist in de reguliere speeltijd echter niet te profiteren van het numerieke overwicht.

In de verlenging leek Marek Hamsik de thuisploeg alsnog naar de volgende ronde te schieten. Door een doelpunt van Panagiotis Kone dwong Udinese evenwel een penaltyserie af. Na een misser van Alan trok Napoli vanaf elf meter aan het langste eind. Invaller Jonathan De Guzman en Mertens waren onder meer trefzeker voor de nummer drie van de Serie A. De ingevallen Gonzalo Higuaín schoot de beslissende pingel binnen. In de kwartfinale speelt Napoli op 4 februari uit tegen Internazionale.