Raiola: "Voel een diep verlangen om Blatter te vloeren"

23 januari 2015, 09:00

De uitdagers van Sepp Blatter komen deze periode uit alle hoeken en gaten. Na een Jordaanse prins en een voormalig enfant terrible van het Franse voetbal, laat nu ook zaakwaarnemer Mino Raiola weten dat hij overweegt om de strijd met de Zwitser om het voorzitterschap van wereldvoetbalbond FIFA aan te gaan.

In De Volkskrant laat Raiola weten hoe hij erover denkt. "Ik wil als een olifant door de porseleinkast, van Noord-Korea naar Zuid-Korea", zegt de zaakwaarnemer van onder meer Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli en Gregory van der Wiel. Hij heeft als grote doel om de wereldvoetbalbond 'schoon' te maken. "Ik word al kotsmisselijk als ik eraan denk dat Blatter wordt herkozen. Ik voel een diep verlangen om Blatter te vloeren."

Om officieel kandidaat te mogen zijn voor het voorzitterschap, moet Raiola steun van vijf nationale bonden hebben. "Ik kom wel aan die vijf bonden, als de bonden die hebben toegezegd hun belofte nakomen." Dat een mogelijke campagne hem vele miljoenen gaat kosten, deert hem niet. "Dat geld heb ik er wel voor over."

Aan het eind van deze maand moet Raiola laten weten of hij de strijd met Blatter echt aangaat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen