De Koning: "Bij matchfixing in mijn team stop ik acuut"

23 januari 2015, 11:49

Hans de Koning, de trainer van FC Volendam, legt direct zijn functie neer als club dat bij zijn club sprake is van matchfixing. Dat zegt hij in een reactie op het artikel van De Volkskrant over vermeende matchfixing bij Willem II. De Koning sluit zijn ogen niet voor de realiteit, maar wil er helemaal niets mee te maken hebben.

"Je zou naïef zijn als je denkt dat het niet gebeurt", zegt De Koning bij RTV Noord-Holland over matchfixing in het Nederlands betaald voetbal. De 54-jarige trainer moet er niet aan denken dat het in zijn omgeving gebeurt. "Als ik merk dat het een speler van mij zou zijn dan stop ik acuut, want dan word je in de maling genomen."

Met FC Volendam speelt De Koning vanavond (vrijdag) in de Jupiler League tegen FC Den Bosch. Aan Volendamse kant is Ludcinio Marengo er gewoon bij. De aanvaller vertrekt in de zomer naar ADO Den Haag en volgens de trainer is het niet uitgesloten dat hij al deze maand richting de Hofstad gaat. "Het is nog negen dagen tot de transferdeadline. Zeg nooit nooit. Sportief gezien wil ik hem houden, maar iedereen heeft een prijs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen