Sensatie op Azië Cup: Emiraten elimineren Japan

23 januari 2015, 13:15

De nationale ploeg van de Verenigde Arabische Emiraten heeft in de kwartfinale van de Azië Cup voor een enorme sensatie gezorgd. Het team was na strafschoppen te sterk voor Japan, de winnaar van drie van de laatste vier edities van het toernooi. Na 120 minuten was de stand in Sydney 1-1.

Japan was de Azië Cup uitstekend begonnen met overwinningen op Palestina, Irak en Jordanië in de groepsfase, maar stelde in de eerste knock-outronde teleur. De Verenigde Arabische Emiraten, achter Iran als tweede geëindigd in Groep C, kwam al vroeg in de wedstrijd op 0-1 door een doelpunt van Ali Mabkhout. Die stand bleef lang op het scorebord staan, maar vlak voor tijd maakte invaller Shibasaki gelijk.

Het bleek uitstel van executie voor Japan, want in de verlenging werd niet gescord en vanaf elf meter bleek de Verenigde Arabische Emiraten sterker. Twee missers, waarvan één van Keisuke Honda, braken de titelhouder op. De Verenigde Arabische Emiraten gaan door naar de halve finale, waarin Australië wacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen