Zwolle zonder Van der Werff in 'topper', Nijland twijfelgeval

23 januari 2015, 14:37

In de Eredivisie staan dit weekend niet alleen de nummers twee en drie (Ajax en Feyenoord), maar ook de nummers vier en vijf van de ranglijst tegenover elkaar. PEC Zwolle, dat keurig vierde staat, ontvangt AZ. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams bedraagt één plek en één punt in het voordeel van PEC.

In de 'topper' ontbreekt aan Zwolse zijde centrumverdediger Maikel van der Werff, hij kampt volgens RTV Oost met een liesblessure. Omdat Joost Broerse er nog niet bij is, vormen Thomas Lam en Aleksandar Bjelica het hart van de defensie. Achter de naam van Stef Nijland staat een vraagteken, hij heeft last van zijn knie.

PEC Zwolle hoopt een eind te kunnen maken aan een slechte reeks tegen AZ. Sinds PEC Zwolle terugkeerde in de Eredivisie, verloor het al zijn vijf wedstrijden tegen de Alkmaarders. "Ze maken ons het voetballen vaak onmogelijk", zegt Bram van Polen. "AZ is een stugge en degelijke ploeg met allemaal jongens die hun taken goed uitvoeren en daar hebben wij het vaak lastig mee. Maar het wordt tijd dat we dat een keer omdraaien."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen