Booy: "Weer heel belangrijke pot, we moeten winnen"

23 januari 2015, 15:57

Onderin de Eredivisie staat zondag een bijzonder interessant duel op het programma. Go Ahead Eagles, de nummer zestien van de ranglijst, neemt het voor eigen publiek op tegen ADO Den Haag. De ploeg uit de Hofstad heeft één puntje meer en staat veertiende, boven de gevreesde rode streep.

Het belang van het duel is duidelijk, stelt Go Ahead-coach Foeke Booy. "De wedstrijd tegen ADO is weer een heel belangrijke pot, waarvan we weten dat we die moeten winnen omdat we willen klimmen op de ranglijst. Het is enorm belangrijk dat onze spelers zichzelf kunnen zijn en alles van zichzelf en elkaar eisen. De wil is er absoluut en ik denk dat de komst van Wesley Verhoek een stimulans voor de club en de groep is."

Booy legt op de clubsite uit wat voor soort wedstrijd hij verwacht. "Wij zullen het spel moeten maken. Niet erg, want dat kunnen wij goed. We moeten openingen creëren, het begint allemaal met initiatief, overtuiging en lef. De essentie van voetbal is zo weinig mogelijk fouten maken, maar je moet ze wel durven maken. Dan dwing je dingen af. Iedereen moet die bal willen hebben, geef elkaar opties, steun elkaar, ook daarin."

Peter van Ooijen en Robin van der Meer zijn geblesseerd, Giliano Wijnaldum geschorst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen