Olympique Marseille onderuit tegen tiental van Nice

Ger
23 januari 2015, 22:39

Olympique Marseille heeft zeer slechte zaken gedaan in de Franse titelstrijd. De nummer twee van de ranglijst bleef met lege handen achter in de uitwedstrijd tegen OGC Nice: 2-1. De thuisploeg speelde bovendien bijna de gehele tweede helft met een man minder.

Na een doelpuntloze eerste helft kwam de wedstrijd na de pauze direct op gang. Romain Genevois tekende in de 47ste minuut voor de 1-0. Nice moest daarna al snel verder met tien man. Kévin Gomis incasseerde twee gele kaarten binnen vier minuten. Marseille wist echter niet van de situatie te profiteren. Sterker nog, Nice noteerde via Niklas Hult zelfs de 2-0. Florian Thauvin scoorde nog wel de aansluitingsgoal, maar verder kwam de ploeg van trainer Marcelo Bielsa niet.

Door het verlies blijft Marseille op de tweede plaats steken. Koploper Olympique Lyon kan de voorsprong later deze speelronde laten groeien tot vier punten. Bovendien kan Paris Saint Germain met een overwinning op gelijke hoogte komen met Marseille.