FC Barcelona haalt na rust uit tegen Elche

24 januari 2015, 21:40

In de Spaanse competitie blijft FC Barcelona in het spoor van koploper Real Madrid. De Catalanen haalden zaterdag uit in het uitduel met Elche CF (0-6) en hielden zodoende de achterstand op De Koninklijke beperkt tot één punt. Real Madrid heeft wel nog een duel tegoed.

Bij rust leidde FC Barcelona 'slechts' met 0-1 tegen Elche. Gerard Piqué was de man die de score opende. De verdediger controleerde een vrije trap van Xavi prachtig met de borst en schoot vervolgens binnen. Elche stond bij de standaardsituatie nog niet in positie en beklaagde zich dan ook bij de scheidrechter, maar dat was vergeefse moeite.

Elche wist het FC Barcelona 55 minuten moeilijk te maken door hard te werken, maar moest daarna capituleren. Uit een strafschop, toegekend na een overtreding van Sergio Pelegrín op Neymar, tekende Lionel Messi in de 55ste minuut voor de 0-2. Kort daarna kreeg Elche-speler Fayçal Fajr zijn tweede gele kaart na een tackle op Rafinha.

Met een man meer liep FC Barcelona uit naar een 0-6 overwinning. Neymar scoorde twee keer op aangeven van Messi, waarna laatstgenoemde zelf doel trof. Het slotakkoord was voor Pedro. De Spanjaard passeerde voormalig PSV-keeper Tyton na voorbereidend werk van Neymar.

Real Madrid won eerder op de dag bij Córdoba, maar had daarbij beduidend meer moeite dan FC Barcelona. Gareth Bale maakte pas in de 89ste minuut, ook nog eens uit een strafschop, het verschil: 1-2. Real Madrid eindigde de wedstrijd in Andalusië bovendien met tien man: Cristiano Ronaldo kreeg rood vanwege natrappen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen