PEC Zwolle en AZ houden elkaar in evenwicht

24 januari 2015, 21:52   Bijgewerkt: 24 januari 2015, 22:22

De wedstrijd tussen de subtoppers PEC Zwolle en AZ heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. In een vermakelijk duel konden beide ploegen na een spectaculaire openingsfase geen beslissing forceren: 1-1. AZ-aanvoerder Nemanja Gudelj was vanavond voor de negende keer dit seizoen trefzeker en de Zwolse treffer kwam op naam van Jody Lukoki.

Zwolle wist op voorhand dat het geen makkelijk avondje ging worden. De ziekenboeg van de thuisploeg is nog altijd goed gevuld en ook het recente verleden bood weinig vertrouwen. Sinds de terugkeer op het hoogste niveau in 2012 verloor Zwolle tot vandaag namelijk alle onderlinge duels van AZ. Na een vroege achterstand leek dat scenario zich vanavond te gaan herhalen maar de thuisploeg herstelde zich en wist ditmaal een puntje in Zwolle te houden.

In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer maar tot de slotfase werd er voor beide doelen weinig gevaar gesticht. De grootste mogelijkheid was voor Rienstra maar na een mooie aanval zag de middenvelder zijn inzet een metertje over de lat zeilen. Vijf minuten voor het einde miste Ajax-huurling Sheraldo Becker op aangeven van Lukoki een dot van een kans en omdat Esteban in blessuretijd adequaat reageerde op een uithaal van Bart van Hintum leverde het Zwolse slotoffensief niet de gewenste driepunter op.