Lazio duwt AC Milan en Inzaghi verder in de put

24 januari 2015, 22:47

De gifbeker is nog altijd niet leeg voor AC Milan. De ploeg van de geplaagde coach Filippo Inzaghi ging zaterdag in Rome, volledig verdiend, met 3-1 onderuit bij Lazio. Bij rust had AC Milan nog een voorsprong in handen, al was dat een klein wonder.

Lazio domineerde de eerste helft, maar wist de kansen niet te benutten. AC Milan was al in de vierde minuut op 0-1 gekomen, na geklungel achterin bij de thuisploeg. Een pass van Dusan Basta kwam in de loop van Jérémy Menez terecht, waarna de Fransman naar het doel soleerde en scoorde.

In de tweede helft was Lazio wel scherp voor het Milanese doel. Marco Parolo volleerde vlak na de doelwissel raak uit een voorzet van Miroslav Klose. Laatstgenoemde tekende vier minuten later zelf met een schot in de korte hoek voor de 2-1, na een dramatische bal van Riccardo Montolivo. Parolo bepaalde tien minuten voor tijd de eindscore op 3-1 met zijn tweede goal van de avond. Tegenvaller voor Lazio was wel dat clubtopscorer Filip Djordjevic bij dat doelpunt een ogenschijnlijk ernstige enkelblessure opliep. De Serviër probeerde zelf te schieten, maar bleef in het gras haken.

AC Milan eindigde het duel ook nog eens met tien man. In de slotfase liep het uit de hand en kreeg Philippe Mexes een rode kaart omdat hij Lazio-captain Stefano Mauri bij de keel had gegrepen. Bij AC Milan had Marco van Ginkel voor het eerst sinds bijna twee maanden een basisplaats, Nigel de Jong was absent. Stefan de Vrij verscheen aan de aftrap bij de thuisclub. De Vrij viel in de 69ste minuut geblesseerd uit, Van Ginkel was een kwartier eerder al naar de kant gehaald door Inzaghi.

Lazio klimt door de winst naar de derde plek in de Serie A, al komen concurrenten Sampdoria en Napoli later dit weekend nog in actie. AC Milan staat op een teleurstellende tiende positie.