Bosz wisselde er drie in rust: "Andere acht hadden geluk"

25 januari 2015, 09:25   Bijgewerkt: 25 januari 2015, 09:47

Heel vaak komt het niet voor dat een trainer in de rust drie keer wisselt, maar Peter Bosz deed het zaterdagavond bij sc Heerenveen tegen Vitesse. De coach ging met zijn ploeg met een 0-3 achterstand de pauze in en besloot Wallace, Jan-Arie van der Heijden en Joshua McEachran naar de kant te halen. De withete oefenmeester had zelfs meer spelers willen wisselen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 4-1.

Vitesse werd in de eerste helft zoek gespeeld door sc Heerenveen, dat uitstekend voetbal op de mat legde. "We werden volledig afgetroefd op alle fronten. Lachwekkend. Heerenveen speelde erg goed en wij erg slecht", foeterde de oefenmeester in gesprek met de NOS. "Verdedigend klopte er bij ons helemaal niets van. Zo verschrikkelijk slap", aldus de coach, die daarom ingreep in de rust. "Ik dacht: eerst gaan we het daar maar eens repareren."

"Tegen de andere acht heb ik gezegd dat ze van geluk mogen spreken dat zij nog de kans krijgen om in de tweede helft de zaken recht te trekken", zei Bosz, die niet wilde zeggen of die missie geslaagd is. "Het is misplaatst om het nu over pluspunten te gaan hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen