Geen goals in teleurstellende Brabantse derby

25 januari 2015, 16:27   Bijgewerkt: 25 januari 2015, 16:46

NAC Breda - Willem II is haat en nijd, maar daarvan was zondag in het Rat Verlegh Stadion maar weinig te merken. In Breda leek bij beide ploegen de echte passie en wil om de aartsrivaal pijn te doen te ontbreken. Kansen waren er bovendien amper, waardoor 0-0 een logische uitslag was.

Met het gelijkspel is er voor NAC een einde gekomen aan een reeks van vier nederlagen, waaronder de afstraffing tegen Excelsior in de achtste finales van de KNVB Beker (6-0). Vorige week ging de gerenoveerde Brabantse ploeg met 4-1 onderuit bij PEC Zwolle, maar daarbij was wel enige sprake van scorebordjournalistiek. In het eerste uur bood NAC de bekerhouder namelijk prima partij.

Tegenstander Willem II had veelvuldig de bal, maar achterin had NAC haar zaakjes wel redelijk voor elkaar. Vooral het nieuwe centrale duo Dirk Marcellis-Menno Koch maakte een goede indruk. Eerstgenoemde liet zich na ongeveer een kwartier spelen bij een hoekschop wel aftroeven door Samuel Armenteros, waarna hij de Willem II-aanvaller op de lat zag schieten. Dat was de beste mogelijkheid van de wedstrijd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen