Blatter haalt uit naar UEFA: "Ze willen van me af"

26 januari 2015, 09:25

Sepp Blatter heeft uitgehaald naar de UEFA omdat de Europese voetbalunie de Zwitser niet steunt bij diens jacht op een vijfde termijn als voorzitter van de FIFA. UEFA-topman Michel Platini ziet Blatter, sinds 1998 het hoofd van het mondiale voetbalorgaan, liever vertrekken.

"Ze willen van me af", reageert Blatter teleurgesteld in gesprek met CNN. "Alle tegenstand die ik nu krijg, en het spijt me om dat te zeggen, komt vanuit Nyon. Vanuit de UEFA. Maar zelf hebben ze de moed niet. Dus laat mij mijn gang gaan, wees respectvol. In het voetbal leer je winnen, maar ook verliezen. Dus als ik win dan is dat fijn, maar als ik verlies is het ook prima."

Blatter heeft in de strijd om het voorzitterschap bij de FIFA concurrentie van Jérôme Champagne, Ali Bin Al-Hussein en David Ginola. Blatter: "Mijn missie zit er nog niet op, want het is een missie om in het voetbal te zitten. In 2011 zijn we begonnen met hervormingen en dat proces is nog niet klaar. Ik wil deze vier jaar er graag nog bij hebben om het werk af te maken en te laten zien dat voetbal meer is dan alleen een spel."

Blatter heeft tot slot nog een boodschap voor de UEFA. "Voetbal is een teamsport. Laten we samenwerken als een team. Bij deze nodig ik de UEFA, en dan vooral de topmensen die zo bitter zijn en mij aanvallen, uit om zich aan te sluiten bij dit team. Voetbal is een eenheid. En die eenheid hebben we in de hele wereld nodig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen