Van Hanegem: "Feyenoord kampioen met aardige spits"

26 januari 2015, 10:09

Voor de tweede keer dit seizoen was Feyenoord duidelijk beter dan Ajax, maar wederom vergat de ploeg van coach Fred Rutten zich te belonen. De Klassieker eindigde zondag in de Amsterdam ArenA in 0-0. Eerder dit seizoen verloor Feyenoord in de eigen Kuip met 0-1 van de landskampioen. Clubicoon Willem van Hanegem weet wel waar het aan lag.

"Ze vinden het in de Kuip niet aardig als ik het zeg, maar waarom in godsnaam heeft Feyenoord afgelopen zomer geen spitsje gekocht, of waarom is dat nu niet gebeurd?", aldus Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Het scheelt alles. Met een aardige spits erbij was Feyenoord dit seizoen kampioen geworden. Ze spelen een geweldige wedstrijd uit tegen PSV, die nipt verloren wordt, ze spelen geweldig thuis tegen Ajax, maar verliezen schlemielig."

"En in Amsterdam komen ze niet verder dan 0-0. Toch staat Feyenoord nu veertien punten achter op PSV en acht op Ajax. Dat komt alleen maar omdat er structureel te weinig gescoord wordt", stelt Van Hanegem. "Verder klopt alles; een sterke verdediging, een goeie keeper, een prima middenveld. Maar met Immers en Kazim komt de ploeg niet verder."

"Daar kunnen die jongens zelf niets aan doen, maar juist op hun positie moet er echt kwaliteit komen. Op de plaats van Immers moet een jongen met wie je kunt voetballen en die rust in het spel brengt. Op de plaats van Kazim is iemand nodig die alleen maar aan scoren denkt. Veel ingewikkelder is het probleem niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen