Denswil tevreden over debuut voor Club Brugge

26 januari 2015, 16:15

Stefano Denswil debuteerde zondag in het shirt van Club Brugge. De Nederlandse verdediger kan terugkijken op een prima entree in de Belgische Jupiler Pro League. Met de lijstaanvoerder van de competitie was hij met 0-3 te sterk voor stadgenoot Cercle Brugge. "We deden het uitstekend en ik vind Club een topclub."

Denswil voelt zich thuis in Brugge, geeft hij aan tegenover Sporza. "Het was vanaf dag één lekker binnenstromen", zegt hij over zijn overstap van Ajax naar Club. "Iedereen heeft me warm ontvangen en dat is nog altijd zo. Het is makkelijker om je te integreren als je met een goed gevoel de training begint of een wedstrijd start", aldus de verdediger. "Het loopt uitstekend bij Club en als het goed gaat, is iedereen blij. Het niveau valt me ook reuze mee. Ik vind Club een topclub en ga hier heel hard mijn best doen dit jaar."

Met uiterste concentratie verscheen Denswil op het veld. Dat Club de nul wist te houden in de Brugse derby is een prettig gegeven voor onze landgenoot. "Mijn taak is om de nul te houden en de ballen die ik krijg correct in te leveren. Dat lukte tegen Cercle en daarom zit ik prima in mijn vel", stelt hij. "We hebben Cercle goed onder druk gezet en kregen achterin vooral lange ballen te verwerken. We hebben het uitstekend gedaan. Door het verlies van Anderlecht werd alles nog mooier. Iedereen tevreden en ik ook."

In Brugge heeft Denswil nog geen garantie op een basisplaats. Hij moet de concurrentie aangaan met andere spelers. "Net als Ajax is ook Club voetballend de baas en het is goed dat ik in dit geheel pas. We zijn met drie spelers voor deze positie maar Club is nog op drie fronten actief. We zullen iedereen nodig hebben."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen