Lukoki zag PEC vorig jaar: "Dat wil ook meemaken"

26 januari 2015, 18:52

PEC Zwolle zorgde vorig seizoen voor een daverende verrassing, door ten koste van Ajax (5-1 in de finale) de KNVB Beker in de wacht te slepen. Jody Lukoki, afgelopen zomer als aanwinst gepresenteerd bij de bekerwinnaar, zag het allemaal gebeuren. Hij droomt ervan om hetzelfde scenario dit seizoen in werking te laten treden. In de kwartfinales stuit PEC Zwolle dinsdag op SC Cambuur (uit).

Lukoki weet dat de beker van groot belang is voor PEC Zwolle. "Dankzij de beker hebben we dit seizoen in de voorronde van de Europa League gespeeld", zegt hij in gesprek met RTV Oost. "En ik heb ook beelden gezien van hoe het hier vorig seizoen was toen ze de beker hebben gewonnen. Dat wil ik ook echt meemaken, daar doe je het allemaal voor", aldus de snelle flankspeler.

Cambuur verslaan is wel een lastige opgave, weet Lukoki. Onlangs verloor PEC Zwolle in competitieverband met 2-1 in Leeuwarden. "Vooral door het geweldige publiek is het altijd heel lastig voor tegenstanders. Het is Feyenoord in het klein. Daarnaast hebben ze ook een goed voetballende ploeg, die veel strijd levert op het middenveld. Wij moeten ervoor zorgen dat ze dat morgen niet kunnen doen", stelt Lukoki.

De afgelopen wedstrijden is Lukoki aardig op dreef. Hij scoorde in beide wedstrijden na de winterstop, tegen NAC Breda (4-1) en AZ (1-1). "Ik ben blij dat ik in deze twee wedstrijden belangrijk ben geweest voor het team, want dat wil ik graag zijn. Nu moet ik zorgen dat ik deze lijn kan vasthouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen