Begin maart duidelijkheid over stadion Feyenoord

26 januari 2015, 19:25

Feyenoord gaat zich de komende weken buigen over de haalbaarheid van de vernieuwbouwplannen voor De Kuip. BVO Feyenoord, Stadion en Sportclub hebben namelijk vastgesteld dat sinds afgelopen weekend voldoende gedetailleerde gegevens door bouwbedrijf BAM zijn aangeleverd om te kunnen berekenen of de uitgewerkte plannen haalbaar zijn. Naar verwachting zal de berekening begin maart afgerond zijn.

Na de rekenexercitie moet duidelijk zijn of de plannen tot verbouwing van het Feyenoord-stadion financieel gezien te realiseren zijn. Er moet genoeg geld overblijven om de begroting 'flink omhoog te stuwen'. "Dat is nodig om te zorgen dat Feyenoord zich structureel kan blijven meten met concurrenten als Ajax en PSV en met de Europese subtop", stellen de Rotterdammers op de officiële clubwebsite.

René van Ierschot (RvC stadion) neemt per direct de taken als projecleider over van Hans Vervat. "We zijn inmiddels echt een heel eind op weg, maar kunnen nog geen onomkeerbare besluiten nemen", aldus Van Ierschot. "Je zou het proces en de fase waarin we nu zitten kunnen vergelijken met iemand die van plan is te gaan bungeejumpen: Na lang puzzelen weet de sportman inmiddels hoe hoog de brug is waarvan hij zou willen springen en ook hoe lang het koord is dat om de enkels zit. Echter om brokken te voorkomen is het voor hij gaat springen nog wel zaak dat hij exact weet hoeveel rek er in het elastiek zit", aldus de nieuwe projectleider.

Namens Feyenoord zegt Van Ierschot dat het 'goed is dat nu alle gegevens voorhanden lijken te zijn om over enkele weken tot een besluit te kunnen komen'. Hij weet nog niet of de plannen als haalbaar bestempeld zullen worden. "We realiseren ons dat iedereen nieuwsgierig is maar we zullen nog veel moeten rekenen en puzzelen. Voor speculeren over de uitkomst is het echt nog te vroeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen